Release show Lilith - Galine

Registraties zijn gesloten
Galine brengt frisse, actuele pop met subtiele electro accenten en een focus op vocal & keys. Muzikaal wordt ze ondersteund door Esther Coorevits (Jan Verstraeten), Wouter Vandersyppe (I Will, I Swear), Sven Sabbe (Momoyo) en Thomas Van Caeneghem.


In december 2018 bracht Galine haar eerste EP 'FABULAE' uit op MAYWAYrecords. Geïnspireerd door artiesten als Maggie Rogers, Lana Del Rey en Sylvan Esso, maakte ze tijdens de coronaperiode haar tweede EP “Lilith” met Daan Schepers (Eefje de Visser, Bazart) die uitkomt op Starman Records in mei 2022.
Afgelopen zomer stond ze o.a. op OLT Rivierenhof als voorprogramma van Hooverphonic, Tweeklank en Campo Solar. Voor de coronapauze speelde de band onder andere de AB en de Handelsbeurs plat en werd ze Artist in Residence van Wilde Westen/De Kreun. Ze werd finaliste voor Soundtrack 2019 en werd geselecteerd voor de Nieuwe Lichting 2021.

“Van sommige artiesten weet je bij het eerste paar noten al: ja, dat gaat wat geven! Dat kan men ook zeggen van Galine: een jonge zangeres uit Kortrijk die zich breekbaar durft opstellen in haar songs - iets wat we anno 2020 alleen maar aanmoedigen. Haar talent werd de laatste jaren al vaker opgemerkt: ze is artists in residence in Het Wilde Westen en speelde al op een aantal internationale showcasefestivals. En nu trekt ze ook de aandacht van de jury, want haar prachtige, breekbare stem doet het vlammetje in hun hart stevig opflakkeren. “

— Studio Brussel 

“Zodra Galine begint te zingen weten we dat we gaan verwend worden. Galine beschikt over een fluweelzachte maar tegelijk krachtige stem die haast feilloos van hoog naar laag over- schakelt. In het minimalistische Lay Me Down demonstreert de zangeres de veelzijdigheid van haar stem. Het timbre van haar stem klinkt alsof er een zilverdraad doorheen gaat. Een streling voor het oor.” 

— Luminous Dash 

“Galine was heel goed. De beste manier om als jonge artiest te leren, is natuurlijk op een podium staan en je ding doen. Aan de set van Galine te horen heeft ze al ettelijke kilometers op de teller dat we ons beginnen af te vragen wat voor coaching of workshops deze artieste eigenlijk nog nodig heeft. Galine heeft alles om het te maken: de sound, de stem, de nummers en de entourage.” 

— Dansende Beren


Datum & Tijd
woensdag
18 mei 2022
20:00 23:00 Europe/Brussels
Locatie

Kelderzaal - De Centrale

Kraankindersstraat 2
9000 Gent
België
--Kelderzaal - De Centrale--
Krijg het adres
Organisator

ORT

+32 472 32 82 31
info@supp-ort.be
DEEL

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.